Medisinsk Yoga – «Balanse og stressfri»

Medisinsk Yoga «Balanse og stressfri» Høst 2019

Kursstart: 11. september

Kurset går onsdager kl 1930-2055, i perioden 11. sept-27. nov (10 uker)

Dette kurset passer for deg som er ny, og for deg som har gått tidligere på medisinsk yoga eller annen form for yoga. Øvelser vil gjenta seg, men også nye og varierte øvelser vil vi komme til å gjøre. Dette er gode øvelser for hele kroppen, og det vil bli alternativer slik at alle kan delta på øvelsene.

Medisinsk yoga er en terapeutisk form for yoga, hvor vi jobber med å komme i balanse i kropp og sinn, få hormonene og hele chakra-systemet (energisystemet) i balanse. Langvarig stress og for lite restitusjon kan gjøre at kroppen kommer i ubalanse. Hormonene kommer i ubalanse, og tankene flyr gjerne på kryss og tvers. I yogisk perspektiv er det når vi er i ubalanse at sykdom og lidelser oppstår, og på dette kurset jobber vi generelt for å skape balanse.

På kurset starter vi med lange, dype pust som har flere helsegevinster, og som er grunnleggende i medisinsk yoga. Deretter gjør vi andre, ulike øvelser og med fokus på tilstedeværelse. Etter en god, dyp avspenning, avslutter vi med en meditasjon. Denne timen vil være som balsam for kropp og sinn.

Onsdager kl 19.30-20.55
Kurset går i perioden 11. september – 27. november (til sammen 10 ganger). Det er ikke kurs i uke 40 og 46
Pris: kr 2250,-

Påmelding pr mail til: trude.o.skarestad@hotmail.com

Du hjertelig velkommen til å ta kontakt med meg pr mail eller mobil 91179227 dersom du har spørsmål og lurer på noe. Dersom jeg ikke svarer på mobil, så send meg en sms, så ringer jeg deg opp så snart jeg kan!

Vennlig hilsen
Trude Odrun Skarestad
Medisinsk Yoga Instruktør og Stress/utbrenthet-coach
Psykiatrisk sykepleier

 

 

 

Instruktør: Trude Odrun Skarestad

Jeg heter Trude Odrun Skarestad og er instruktør i Medisinsk Yoga med ulike fordypninger. Jeg er utdannet psykiatrisk sykepleier (1998) og med helsepedagogikk utdanning (2006). Jeg har jobbet i Nordlandssykehuset Bodø på psykiatrisk sykehus siden 1993, og jeg jobber fortsatt der.


Jeg ble utdannet Instruktør i Medisinsk Yoga 2014, og har fordypningskurs i Medisinsk Yoga. Jeg har også fordypning i stress og utbrenthet, og ble diplomert som «stress og utbrenthet-coach» desember 2016. Jeg har praktisert yoga i flere år, og praktisert Medisinsk yoga siden jeg startet Instruktørutdanningen. Jeg har erfart at dette gjør godt for kroppen i en hverdag som kan være full av krav og stress.


Medisinsk yoga gir en god ro i kroppen, gir bedre søvn, mer overskudd i hverdagen og flere andre positive opplevelser for kroppen, både fysisk og psykisk. Derfor ønsker jeg å dele dette flotte verktøyet med andre.