Medisinsk Yoga «Fri fra stress-minikurs»

Medisinsk Yoga «Fri fra stress-minikurs»

Kursstart: 18. januar

Kurset går over tre mandager kl 10.30-11.50, i perioden 18.jan-1.feb (3 uker)

Medisinsk Yoga «Fri fra stress-minikurs»

Mandager klokka 10.30

Dette er et minikurs som passer for alle! Kurset er på 3 ganger. Dette vil kunne være med på å lære deg enkle teknikker og øvelser, som du kan fortsette med hjemme.

Kurset passer for deg som føler deg stresset, sliten eller som er på tur til å bli utbrent, eller du allerede har blitt utbrent. Det passer for deg som kanskje står i en krevende livssituasjon, kjenner på depresjon og/eller angst. Det passer for deg som føler deg stiv i ryggen og/eller andre deler av kroppen, eller for deg som rett og slett bare ønsker et pusterom og en avkobling i hverdagen.

Medisinsk yoga er en terapeutisk form for yoga, hvor vi jobber med å komme i balanse i kropp og sinn. Langvarig stress og for lite restitusjon kan gjøre at kroppen kommer i ubalanse. Hormonene kommer i ubalanse, og tankene flyr gjerne på kryss og tvers. Denne ubalansen kan resultere i sykdom og plager som søvnvansker, stram pust, avslappingsvansker, smerter, stram muskulatur, stivhet i kroppen, høyt blodtrykk, angst/uro, magesmerter, redusert immunforsvar og etter hvert utbrenthet.

På dette kurset har vi fokus på lange, dype pust, som er grunnleggende i Medisinsk yoga. Du lærer teknikker for å oppnå dyp, avslappet pust, og hvorfor dyp pust er bra for deg. Pusten tas med gjennom noen få, rolige øvelser, og med fokus på tilstedeværelsen. Øvelsene blir tilrettelagt for den enkelte, slik at alle kan gjøre øvelsene. Etter en god, dyp avspenning og hvile, avslutter vi med en meditasjon. Du er med på dine egne premisser, og lytter til din kropp hva som er greit for deg.

3 mandager kl 10.30-11.50

18.januar, 25.januar og 1.februar

Kr 600,-

Påmelding pr mail til meg: trude.o.skarestad@hotmail.com

Begrenset med plasser

Det er nødvendig med et visst antall påmeldte innen 4.jauar 2021 for at dette kurset skal bli. Derfor fint om du melder deg på før denne datoen.

Du hjertelig velkommen til å ta kontakt med meg pr mail eller mobil 91179227 dersom du lurer på noe. Hvis jeg ikke svarer på mobil, så send meg en sms, så ringer jeg deg opp så snart jeg kan.

Vennlig hilsen

Trude Odrun Skarestad

Medisinsk Yoga Instruktør og Stress/utbrenthet-coach

Psykiatrisk sykepleier

 

 

 

 

  

Instruktør: Trude Odrun Skarestad

Jeg heter Trude Odrun Skarestad og er instruktør i Medisinsk Yoga med ulike fordypninger. Jeg er utdannet psykiatrisk sykepleier (1998) og med helsepedagogikk utdanning (2006). Jeg har jobbet i Nordlandssykehuset Bodø på psykiatrisk sykehus siden 1993 og jeg jobber fortsatt der.

Jeg ble utdannet Instruktør i Medisinsk Yoga 2014, og har fordypningskurs i Medisinsk Yoga. Jeg har fordypning i stress og utbrenthet, og ble diplomert i «stress og utbrenthet-coach» 2016. I tillegg ble jeg instruktør i MediYoga for barn og ungdom 2018. Jeg har praktisert yoga i flere år, og praktisert Medisinsk yoga siden jeg startet Instruktørutdanningen. Jeg har erfart at dette gjør godt for kroppen i en hverdag som kan være full av krav og stress.

Medisinsk yoga gir en god ro i kroppen, bedre pust, bedre søvn, mer overskudd i hverdagen og flere andre positive opplevelser for kroppen både fysisk og psykisk. Derfor ønsker jeg å dele dette flotte verktøyet med andre.