Medisinsk Yoga – fri fra stress

Kursstart: 17. september

Kurset går mandager kl 10.30-11.50, i perioden 17. sept-12. nov (8 uker)

Dette er et kurs som passer for alle! Det passer for deg som føler deg stresset, sliten eller som er på tur til å bli utbrent. Det passer for deg som kanskje står i en krevende livssituasjon, kjenner på depresjon og/eller angst. Det passer for deg som føler deg stiv i ryggen og/eller andre deler av kroppen, eller for deg som rett og slett bare ønsker et pusterom og en avkobling i hverdagen.

Medisinsk yoga er en terapeutisk form for yoga, hvor vi jobber med å komme i balanse i kropp og sinn. Langvarig stress og for lite restitusjon kan gjøre at kroppen kommer i ubalanse. Hormonene kommer i ubalanse, og tankene flyr gjerne på kryss og tvers. Denne ubalansen kan resultere i sykdom og plager som søvnvansker, stram pust, avslappingsvansker, smerter, stram muskulatur, stivhet i kroppen, høyt blodtrykk, angst/uro, magesmerter, redusert immunforsvar og etter hvert utbrenthet.

På dette kurset har vi fokus på lange, dype pust, som er grunnleggende i Medisinsk yoga. Du lærer teknikker for å oppnå dyp, avslappet pust, og hvorfor dyp pust er bra for deg. Pusten tas med gjennom rolige øvelser, og med fokus på tilstedeværelsen. Øvelsene blir tilrettelagt for den enkelte, slik at alle kan gjøre øvelsene. Etter en god, dyp avspenning og hvile, avslutter vi med en meditasjon. Du er med på dine egne premisser og lytter til din kropp hva som er greit for deg.

 

Mandager klokka 10.30-11.50
17. september-12. november
Kr 1560,-

(Det blir ikke kurs mandag 22.okt.)

 

Påmelding pr mail til: trude.o.skarestad@hotmail.com

Det er nødvendig med et visst antall påmeldte før 1. september for at det skal bli kurs. Derfor fint om du melder deg på før denne datoen.
Du hjertelig velkommen til å ta kontakt med meg pr mail eller mobil 91179227 dersom du har spørsmål og lurer på noe. Dersom jeg ikke svarer på mobil, så send meg en sms, så ringer jeg deg opp så snart jeg kan!

Varmt velkommen

Vennlig hilsen
Trude Odrun Skarestad

 

Instruktør: Trude Odrun Skarestad

Jeg heter Trude Odrun Skarestad og er instruktør i Medisinsk Yoga med ulike fordypninger. Jeg er utdannet psykiatrisk sykepleier (1998) og med helsepedagogikk utdanning (2006). Jeg har jobbet i Nordlandssykehuset Bodø på psykiatrisk sykehus siden 1993, og jeg jobber fortsatt der.


Jeg ble utdannet Instruktør i Medisinsk Yoga 2014, og har fordypningskurs i Medisinsk Yoga. Jeg har også fordypning i stress og utbrenthet, og ble diplomert som «stress og utbrenthet-coach» desember 2016. Jeg har praktisert yoga i flere år, og praktisert Medisinsk yoga siden jeg startet Instruktørutdanningen. Jeg har erfart at dette gjør godt for kroppen i en hverdag som kan være full av krav og stress.


Medisinsk yoga gir en god ro i kroppen, gir bedre søvn, mer overskudd i hverdagen og flere andre positive opplevelser for kroppen, både fysisk og psykisk. Derfor ønsker jeg å dele dette flotte verktøyet med andre.