Kundaliniyoga – Vitalitet og stress

Kundaliniyoga – Vitalitet og stress

Kursstart: 2. september 2019

Kurset går mandager kl 1615-1745, i perioden 2. sept – 14. okt (7 uker)

Om kurset:

Vitalitet og stress – 7 ukers kurs i Kundaliniyoga

Vi lever i en tid med høyt tempo hvor trykket utenfra er enormt stort. Hvis vi over tid er i denne tilstanden og ikke gir kropp og sinn nødvendig hvile fører det til at vi blir syke.  Stress er en økende årsak til en rekke sykdommer i samfunnet vårt.

På dette kurset vil du få en økt bevissthet om hvordan tanker og følelser påvirker stressresponsen i deg, du vil til og med få vite at stress kan være noe positivt!  Du vil lære ulike øvelser, pusteteknikker, meditasjoner, mantra og avspenninger som vil hjelpe deg til både å takle stress bedre og få økt vitalitet. Vi vil jobbe med energibaner, nervesystemet, organer og kjertler for å skape balanse i kropp og sinn. Noe som igjen fører til at du opplever at du får mer energi, bedre søvn, føler deg gladere, avslappet og har kraft og overskudd til å takle og møte livet slik som det er.

Kurset er egnet både for nybegynnere og de som er kjent med Kundaliniyoga fra før.  Øvelsene kan også gjøres på stol eller tilpasses på annen måte. Alle kan gjøre yoga ut fra sitt nivå – det er ingen konkurranse.

Kundaliniyoga blir kalt bevissthetens yoga og er en dynamisk og terapeutisk yogaform. Det er kraftfulle og effektive øvelser som gjør deg mer tilstede og bevisst på tanker, følelser, kropp og handlingsmønstre. Du vil kort sagt bli bedre kjent med deg selv og dine egne behov.

Mantra og lyd er en viktig del av kundaliniyogateknologien. Kundaliniyoga inneholder en rekke teknikker som både gjør kroppen sterkere og mykere og utvikler den mentale og åndelige kapasiteten. Kundaliniyoga er kilden som medisinsk yoga har hentet sine øvelser fra.

Yogatimen:

Yogatimen varer i 90 minutter og følger en bestemt oppbygning:

  • Inntoning med mantra
  • Oppvarming (fysiske øvelser/pusteøvelser)
  • Yogasett (kriya – ulike fysiske øvelser)
  • Dyp avspenning
  • Meditasjon
  • Uttoning med mantra

 

Lærer: Grethe Pernille Wenberg

Tid: Mandager kl 16:15 – 17:45

02.09.19 – 14.10.19

Sted: Yogakollektivet

Pris: kr 1400

Påmelding: g.pernille@gmail.com  tlf: 95 87 85 76

Om læreren:

Grethe Pernille er en av deltakerne i Yogakollektivet hvor hun underviser klasser ukentlig. Hun har drevet med yoga i flere år. Hun er spesielt opptatt av hvordan jevnlig yogapraksis kan bidra til bedre helse og brenner for den terapeutiske effekten av yoga og at alle kan gjøre yoga ut fra sitt nivå.  Til daglig jobber Grethe Pernille som helsekontakt i Bodø kommune.

Yogautdanning:

Vitalitet og stress – level 2

Kundaliniyogalærer – KRI sertifisert level 1

Holistisk yoga

Medisinsk yogainstruktør

Pust yoga