Kundaliniyoga minikurs – styrk din kjerne

Kundaliniyoga minikurs – styrk din kjerne

Kursstart 26.mars

Kurset går torsdager kl 1930-2100, i perioden 26.mars–7. mai (5 uker) 

 

Kundaliniyoga minikurs – styrk din kjerne

5 torsdager i perioden 26.mars – 7.mai (ikke i påsken og 16.april)

 kl 19.30 – 21.00        pris Kr 900,-

Dette er et kort kurs for deg som ønsker litt yogapåfyll før sommeren er her. På dette kurset skal vi styrke vår kjerne fysisk og mentalt. Vi skal samtidig mykgjøre ryggsøylen, strekke på puste-muskulaturen og kjenne på indre ro og balanse.

Vi skal gjøre samme yogasett (kriya) hver gang slik at det vil være mulig å få en dypere, mer integrert erfaring av yogasettet. Dette vil være en fin anledning i å teste ut en 40-dagers yogapraksis for den som ønsker det.

Gjennom kundaliniyoga-teknologien – ved bruk av pust, øvelser, lyd og meditasjon – vil vi forsøke å påvirke kroppen, sinnet og sjelen vår.

Målet er å kunne hente ut dine indre ressurser, stå stødig og få mer energi til å skape det du ønsker i ditt liv.

 

YOGATIMEN:

Selve yoga-timen er 90 minutter og du trenger ingen forkunnskaper.

Timen vil foregå mye på yogamatta i sittende og/eller liggende stilling. Øynene er gjerne lukket. Noen øvelser kan være fysisk utfordrende, mens andre øvelser er helt rolige. Det legges stor vekt på meditasjonen og i kundaliniyoga består de ofte av puste-meditasjon og/eller mantrasang-meditasjon.

Vi fokuserer mindre på perfeksjonisme av positurer og du behøver ikke være spesielt myk eller veltrent for å kunne delta. Din opplevelse av stillingene er vektlagt.

Hver yogatime er bygd opp etter et fast mønster:

  • Inntoning
  • Oppvarming
  • Yogasett/ Kriya
  • Avspenning – (av og til med gong)
  • Meditasjon
  • Uttoning

 

OM KUNDALINIYOGA

Denne yogaformen kom til vesten på 1960-tallet og er ganske “ny” her. I Norge vokser den gradvis frem, og flere har vært borti den uten at de har vært klar over det via Medisinsk Yoga ettersom denne bygger på Kundaliniyoga og har mange fellestrekk med denne.

Dette er en helhetlig yogaform på den måten at i løpet av en yoga-økt jobber man med alle delene av deg. Kundaliniyoga er et enkelt og kraftfullt verktøy, hvor du ved regelmessig praksis vil kunne forbedre din fysiske helse, din mentale og din emosjonelle helse. Du blir mer balansert, fokusert og får økt selvinnsikt. Dette gjør at hverdagens utfordringer kan bli lettere å håndtere og gi rom for økt livskvalitet og økt livsglede.

Kundaliniyoga jobber med nervesystemet, kjertelsystemet, immunforsvaret, sirkulasjonssystemet og ikke minst jobber den med pusteapparatet. Det er enkle øvelser som de fleste kan utføre. Den er lett å tilpasse om man har enkelte utfordringer, og den virker kjapt og effektivt.

 

INSTRUKTØREN:

Jeg heter Elin Joakimsen Bang og har undervist ukentlige Kundaliniyoga-klasser siden 2016. (Sertifisert i 2016). Med å starte opp og deltaker i Yogakollektivet DA.

Etter å ha praktisert ulike former av yoga i over 12 år, fant jeg veien til Kundaliniyoga, og dette ble yogaen for meg.

Å ha et verktøy som Kundaliniyoga for å beholde balansen i livet er uvurderlig for meg, og derfor ønsker jeg å dele dette med flere.

 

Tid: Fem torsdager kl 19.30 – 21.00 i perioden 26.mars – 7.mai (ikke i påsken og 16.april)

Pris Kr 900,-

Påmelding til Elin via:

Epost: harmonikundaliniyoga@gmail.com eller tlf : 99559705