Kurs i Mindfulness-basert stressreduksjon (MBSR).

Kurs i Mindfulness-basert stressreduksjon (MBSR).

Oppstart 30.08.22

Tirsdager med oppstart 30.08.22. Fra kl 1700-1900.
Varighet: Åtte uker.  Det blir ikke samling den 13.09.22 og i høstferien den 11.10.22. Siste kurssamling blir da 01.11.22.

Stress påvirker livskvaliteten vår, og kan oppstå på mange ulike områder i livet. For noen er det jobben som skaper negativt stress. For andre er det vanskelige relasjoner eller dårlig helse. Usikkerheten ved å leve igjennom en pandemi, er noe som har satt spor hos de fleste av oss. Stress over tid kan gi både fysiske og psykiske plager. Mange beskriver at de opplever å gå igjennom livet som på auto-pilot.
Mindfulness-basert stressreduksjon (MBSR) kurs er utviklet av Jon Kabat-Zinn og medarbeidere på sykehuset i Boston. Kursene regnes som gullstandarden innen stressmestring, og har vært mye forsket på de siste 40 årene, hvorpå de har vist effekt på både psykiske og fysiske plager. Kurset går over åtte ganger, med en varighet på to timer per gang.
Noen tegn på negativt stress kan være: Konstant trøtthet, mangel på motivasjon, fordøyelsesplager, en pessimistisk innstilling til livet, dårlig immunforsvar, hjertebank, høyt blodtrykk, trykk i brystet, muskelplager, hodepine, og hudproblemer.
Tidligere deltakere på kurset forteller om økt evne til å slappe av, varig nedgang i fysiske og psykiske stress symptomer, samt økt vitalitet i hverdagen. Å delta på et MBSR-kurs er å sette av tid til å lære en metode for stressmestring som du kan ha glede av resten av livet.
Igjennom kurset vil du få mye erfaring med nærværsøvelsene kroppsskann, meditasjon og enkel yoga. For full effekt av kurset, er det viktig å sette av tid til å trene oppmerksomt nærvær i hverdagen. Du vil få utdelt en lydfil med tre ulike øvelser som du skal gjøre hjemme, i tillegg til en kurshåndbok.

Praktisk informasjon:

Tid: Ukentlig på tirsdager med oppstart 30.08.22. Fra kl 1700-1900.
Varighet: Åtte uker, siste kursdag 10 mars. Det blir ikke samling den 13.09.22 og i høstferien den 11.10.22. Siste kurssamling blir da 01.11.22.
Sted: Yoga Kollektivet
Pris: 3500,-
Påmelding sendes til bodoyogasenter@hotmail.no. Kursholder vil ha en individuell samtale med hver enkelt på telefon i forkant, for å få kunnskap om hver deltagers ønsker og behov.
Bindende påmelding fra 15 august. Det må være minst syv deltagere for å avholde kurset.

Om kursholder:
Silje Fredheim er psykologspesialist, yogalærer og mindfulnessinstruktør. Hun er MBSR- utdannet gjennom samarbeidet mellom NTNU og IMA, og har bakgrunn innen Integral yoga og Yin yoga. Silje var ferdig utdannet psykolog og yogalærer i 2002, og MBSR-instruktør i 2018. Silje har brukt de siste 25 årene på å fordype seg i oppmerksomt nærvær og de terapeutiske virkningene mindfulness har. De siste årene har hun jobbet med vold og traumatisk stress, der det å dempe negativt stress spiller en sentral rolle. Hun har som mål å være en trygg og kunnskapsrik veileder og liker å bruke humor der det går.